Selecteer een pagina

Conceptontwikkeling


De foodsector staat nooit stil. Elke dag komen er nieuwe producten op de markt die inspelen op trends. Stond er vroeger elke avond aardappels, groente en vlees op tafel, nu is de maaltijd gevarieerder en staan er vega-burgers, (luxe) salades of andere gerechten met buitenlandse invloeden op tafel. 

Als inkoper en category manager is het soms lastig om bij te blijven met al die trends. Wij denken daarom graag mee bij het vinden van (nieuwe) merken, producten en concepten die bij moeten dragen aan differentiatie en maximalisatie van het rendement in uw winkel.

Omzetverbetering

Op basis van marktonderzoek en de ervaring vanuit de formule of desbetreffende locatie wordt gekeken wat de samenstelling is van de ‘gemiddelde’ winkelbezoeker van úw winkel.

Zijn er grote groepen met een bepaalde afkomst? Dan spelen wij daar op in door een assortiment samen te stellen wat op hen aansluit. Daarbij halen wij de betreffende merken echt uit het land zelf, zodat het voor de consument heel herkenbaar is.

Schappenplan

Dat de indeling van de schappen een effect heeft op het aankoopgedrag van de consument is al lang bekend. Vanuit onze jarenlange ervaringen weten wij wat voor de shopper relevant is.

Samen met u bepalen wij de beste schapindeling. Hierbij maken wij gebruik van digitale middelen maar ook het fysiek inrichten van een schap is nog steeds een zeer effectieve methode. Elke millimeter moet optimaal ingevuld worden. Na een bepaalde periode evalueren wij met u of de nieuwe indeling het beoogde effect heeft gehad. Indien nodig gaan we het assortiment verder optimaliseren.

Praktijkvoorbeeld

In de regio Rotterdam is samen met de ondernemer besloten om het zuivelschap verder uit te breiden. De halal producten die werden toegevoegd, waren allemaal van bekende Turkse merken. Dit was voor het winkelpubliek herkenbaar én gaf dus daardoor vertrouwen. Na een periode van 6 maanden was er een omzetstijging van 6% gerealiseerd.

In cijfers uitgedrukt

  • Toename winkelend publiek 21% 21%
  • Reductie verspilling (minder weggooien) 14% 14%
  • Omzetstijging 6% 6%

Wilt u ook uw omzet verbeteren?

Wilt u weten wat wij voor uw winkel en assortiment kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op en laat u vrijblijvend informeren.

Inno Food Company

Lorentzweg 1A
4131 PH Vianen

T: 0347 355 502
E: info@innofoodcompany.com

Volg ons

Meld aan voor onze nieuwsbrief

Meld aan voor onze nieuwsbrief

Inno Food Company

Lorentzweg 1A
4131 PH Vianen

T: 0347 355 502
E: info@innofoodcompany.com

©2021| Design & Realisatie: Pica2Studio

Privacyverklaring | Algemene voorwaarden
©2021 | Design & Realisatie: Pica2Studio